Module Sjamane Healing Painting

Spelen met de natuur. Leven met liefde, spirit en kleur

Dit is de online omgeving voor Sjamane Healing Painting. Hier vind je alle schildervideo’s, meditaties en verdere informatie. Je ervaringen en je schilderwerk mag je delen via email.

Deel 1:

Hallo lieve Sjamane,

Hartelijke welkom bij deze online module.

Als opening van deze module allereerst een video met een MANDALA voor Healing en een verzoek aan het Universum en de Spirits om een prachtig proces in de komende drie weken.

Sjamane is natuur…..  In deel 1 neem ik je mee op een reis naar verbinding.

Verbinding maken met je lichaam via het werken met woorden; om ruimte te geven aan alles wat in jou speelt, zonder censuur, zonder masker, zeg maar!

Ruim in deze eerste deel tijd in voor jezelf, liefst elke dag ca. 30 minuten, om met de Journaling en de oefeningen “Eén Kleur” en “Water en Verf” bezig te zijn. Het neerzetten van je intentie hoef je maar één keer te doen, tenzij je opmerkt dat die aan het veranderen is, dan doe je de oefening nog een keer.

Mandala video:

Video: Journaling

Werkplek creëren en woorden geven aan wat er maar in je op komt.

Video: Gronden

Je lichaam GRONDEN, neem het mee op elk moment van de dag!!
Je voeten – je wortels- met MOEDER AARDE verbinden.

Video: Eén kleur

Een meditatie kleur-oefening op je papier voor elke keer dat je met Journaling bezig bent geweest!

Liefdevolle kleur, in jezelf en om je heen.

Ontspanningsmeditatie

Laat je onderdompelen!

Video: Intentie

Je kunt voordat je met deze intentie-oefening begint, eerst de ontspanningsmeditatie doen.

Video: Water en verf

Contact met de natuur

Contact met de boom

Lees dit eerst door en ga het daarna doen. Doe onderdeel B een aantal keren in deze weken en schrijf hierover dan je bevindingen op.

Deze oefening gaat over contact maken met de natuur. Zoek een boom in je buurt, bijv in je achtertuin  of vlakbij je huis? Zo niet, kijk dan eens in het park naar de boom waar je aandacht naar toe gaat.

A. Onderzoek dan eens wat voor boom het is. Als je weet welke soort het is, zoek dan op Google de betekenis op. Bijv. betekenis eik is etc… en laat de betekenis dan tot je doordringen.

Welke kwaliteit kan je er voor jezelf uithalen. Verwonder je

20200920_194107

B. Hierna ga je nog meer contact met die boom maken! En wel als volgt:

Je gaat naar de boom toe en neemt waar hoe je in jouw lichaam voelt. Ga in lichte spreidstand staan en visualiseer je wortels aan je voeten in de grond.

Adem rustig in en uit.

Open je handen en leg ze rustig op je hart met de aandacht in je handen. Leg daarna rustig je handen op de bast van de boom. Voel de bast.

Vervolgens verplaats je je aandacht weer naar je lichaam en handen blijven op de boom. Wat neem je waar in je lichaam en kijk hoe het voelt met je ogen dicht.

Je kan ook praten met de boom: boom welke kwaliteit heb je voor mij? Of wat je maar zou willen zeggen of vragen.

Als je klaar bent, verplaats je je handen weer naar je lichaam. Aandacht ook naar je lichaam, wat voel je daar nu?

Bedank hierna de boom en bedank jezelf!

Voorbereiding
Zorg voor een plek waar je ongestoord kunt werken of mediteren! Maak er een fijne plek van; met een kaars, een bloemetje, veertjes, takjes e.d.. En leg er dingen neer (stenen bijv.) die je energie verhogen!.  Doe evt. plastic op de grond en op de tafel en plak het ook vast. En ook het papier om op te schilderen, zet je vast met tape.

Materialenlijst:

  • acrylverf geel, blauw, rood, wit en zwart ( alles is evt. te koop bij de Action)
  • krijtjes, pen
  • art sketch book A3 of papier wat je hebt
  • eventueel schildersdoek, bijv. 40 x 60cm
  • notitieboekje of schrift
  • waterbakje ( bijv. yoghurt-emmertje)
  • bord als palet voor de verf
  • dikke en dunne kwast
  • schort of oud overhemd
  • oude lap/handdoek voor je vieze handen

Het proces:
Het is de bedoeling dat je de video bekijkt en daarna lekker zelf aan de slag gaat. Je kunt het uiteraard ook tegelijkertijd gaan doen. Als je dan merkt dat je zelf meer tijd nodig hebt, dan zet je de video op pauze!

BELANGRIJK: MIJN HANDEN DOEN WAARSCHIJNLIJK HEEL WAT ANDERS DAN DIE VAN JOU. Volg daarom alsjeblieft je eigen handen en volg alles wat er in je lichaam gebeurt; sta dat toe, als een soort toeschouwer. Het uitgangspunt is dat jij met aandacht kijkt naar wat je ziet, voelt,  naar dat wat zich aandient in het NU. Zowel in jouw lichaam als ook op het doek/papier.
Als je voelt dat je een bepaalde stap een aantal keer wilt herhalen, doe dat dan ook vooral!

Je kan in stilte werken of met lekker muziekje erbij (via Youtube bijv.). Net wat je zelf prettig vindt. Muziek waar ik graag op schilder, is bijv: Mirabai Ceiba, Snatam Kaur, Ajeeth Kaur, Leonard Cohen, Deva Premal, pianomuziek van Dan Gibson, Philip Glass en tangomuziek van bijv. Osvaldo Pugliese.